Απαλό δέρμα, γερά μαλλιά και νύχια

Υγεία του δέρματος και επιδερμίδα

Το υδρολυμένο κολλαγόνο, Collagen Pro-active, αυξάνει την πυκνότητα των ινών και των ινοβλαστών (οι ινοβλάστες είναι τα κύρια κύτταρα του δέρματος και είναι αυτά που  ευθύνονται για την παραγωγή κολλαγόνου).

Η εξήγηση αυτής της δράσης είναι ότι τα πεπτίδια του πόσιμου κολλαγόνου έχουν ιδιότητες που επιδρούν θετικά στην ανάπτυξη των ινοβλαστών, βελτιώνοντας την υγρασία, την απαλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ δυναμώνουν νύχια και μαλλιά.

Οι μοναδικές φυσικές ιδιότητες των ινών κολλαγόνου, παρέχουν δομική ακεραιότητα στο δέρμα, σχηματίζονταςένα πυκνό δίκτυο σε όλο το δέρμα. Η βασική λειτουργία αυτού του δικτύου είναι η παροχή δομικής υποστήριξης στην επιδερμίδα.

Σε συνδυασμό με την ελαστίνη, το κολλαγόνο σχηματίζει μία εξωκυττάρια ουσία, η οποία παρέχει στην επιδερμίδα ορθή δομή, ελαστικότητα και σύσφιξη.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το κολλαγόνο αναγνωρίζεται από την ιατρική και επιστημονική κοινότητα ως βασικό στοιχείο στις ιδιότητες αναδόμησης των περισσότερων ιστών του σώματος και ιδιαίτερα για την αφθονία του σε όλους τους ιστούς των συνδέσμων.

Ο σχηματισμός όμως του κολλαγόνου απαιτείται και για την δόμηση πολλών ακόμη ιστών συμπεριλαμβανομένων των οστών, του χόνδρου, των ούλων, των τενόντων και των αρτηριών.

Με απλά λόγια…

Οι ίνες του κολλαγόνου βοηθούν στην αναδόμηση του δέρματός μας, αλλά και των
περισσότερων ιστών του σώματός μας
.

Οσο περισσότερο κολλαγονο διαθέτουμε τόσο περισσότερο βάρος & λίπος χάνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου!

Ο ύπνος διαιρείται σε φάσεις και επίπεδα και είναι πολύ σημαντικός διότι βάσει της ποιότητάς του καθορίζεται η νεότητα και η ηλικία.

Η επαναδόμηση των ιστών γίνεται κατά τη διάρκεια του επιπέδου 3 της φάσης REM. Κατά τη διάρκεια της φάσης REM το σώμα μετατρέπει το διαθέσιμο κολλαγόνο και τα άλλα θρεπτικά συστατικά σε νέους ιστούς.

Η σύνθεση του νέου κολλαγόνου από τους ινοβλάστες του δέρματος συνήθως πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, από τις 1.00 π.μ. περίπου μέχρι τις 4.00 π.μ.. Εν συνεχεία, το νέο κολλαγόνο χρησιμοποιείται σε διάφορες λειτουργίες του σώματος.

Για τη μετατροπή που υφίσταται το κολλαγόνο, το σώμα χρειάζεται ενέργεια και εν τη απουσία σακχάρων και υδατανθράκων την ενέργεια αυτή την παίρνει από το σωματικό λίπος. Αυτό απαιτεί μια εξαιρετικά μεγάλη ποσότητα ενέργειας.

Όσο μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου διαθέτει ο οργανισμός, τόσο μεγαλύτερη ενέργεια καταναλώνει στη μετατροπή του και άρα τόσο περισσότερες θερμίδες καίει. Ο αριθμός των θερμίδων που καίμε είναι ανάλογος της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού του μεταβολισμού. Αντίθετα, όσο πιο μικρή είναι η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού, τόσο πιο μικρός είναι και ο αριθμός των θερμίδων που καίμε στην παραπάνω διαδικασία.

Το σώμα παράγει κολλαγόνο κάθε μέρα, αλλά η παραγωγή του μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου και η διαθέσιμη ποσότητά του γρήγορα γίνεται ανεπαρκής. Η ανάγκη για την ενίσχυση του οργανισμού είναι επιτακτική. Έτσι κατά τη διάρκεια του ύπνου, όλοι κάνουμε καύσεις και χάνουμε βάρος ανάλογα πάντα και με το κολλαγόνο που διαθέτουμε.

Πηγή: collagenpower.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s