Η “κοιλίτσα” απειλεί και τους αδύνατους

Τα άτομα με φυσιολογικό σωματικό βάροςπου έχουν όμως «κοιλιά» διατρέχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από καρδιολογικά αίτια, συγκριτικά με τους παχύσαρκους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές της κλινικής Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα.

weightΌπως εξηγούν οι επιστήμονες, η κοιλιά συνεπάγεται επί της ουσίας με συσσώρευση σωματικού λίπους γύρω από τα εσωτερικά όργανα της κοιλιάς.

Για τις ανάγκες της μελέτης, η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε επί 14 χρόνια, 12.785 εθελοντές, ηλικίας άνω των 18 ετών, άλλοι εκ των οποίων είχαν φυσιολογικό σωματικό βάρος και άλλοι ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 2.562 θάνατοι, οι 1.138 εκ των οποίων οφείλονταν σε καρδιαγγειακά αίτια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι αδύνατοι εθελοντές, οι οποίοι είχαν «κοιλίτσα» διέτρεχαν κατά 2,75 φορές υψηλότερο κίνδυνο θανάτου απ’ ό,τι οι αδύνατοι με ομοιόμορφη κατανομή του σωματικού λίπους.

Παράλληλα, οι αδύνατοι με το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά είχαν και 2,08 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα από κάθε άλλη πιθανή αιτία.

Σε αντίθεση με το λίπος που συσσωρεύεται στους γοφούς, το λίπος που συγκεντρώνεται γύρω από τα εσωτερικά όργανα της κοιλιάς είναι μεταβολικώς ενεργό και εκκρίνει περισσότερες φλεγμονώδεις, τοξικές, χημικές ουσίες.

Γι αυτό το λόγο, πολλοί είναι οι ειδικοί που υποστηρίζουν πως πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν η περίμετρος της μέσης ή η αναλογία μέσης-ισχίων αντί για τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), προκειμένου να αξιολογείται πιο σωστά ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων σε κάθε ενήλικα ξεχωριστά.

 

ΠΗΓΗ: http://www.onmed.gr

 

Το http://www.naturepharm.gr προτείνει:

 

Αγωγή Αδυνατίσματος και σύσφιξης για το επίμονο τοπικό πάχος και την χαλάρωση στη περιοχή της κοιλιάς.

Το Flat Belly είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής απαλλάσσει από το καθημερινό φούσκωμα και σας χαρίζει επιτέλους ανάλαφρη, επίπεδη κοιλιά!

Γυμνάστε τους κοιλιακούς σας ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ!

Μειώνει την περιφέρεια έως και 2,9 cm σε μόνο 2 εβδομάδες* κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μόνο για άνδρες!

 

weight

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s