ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέξετε τη πρώτη σας μέρα στον ήλιο, αλλά και όλο το καλοκαίρι;

platimeantiliakoΕστιάστε πολύ στο σωστό αντιηλιακό, κατάλληλο για τον τύπο δέρματός σας. Το ανοιχτό δέρμα κοκκινίζει εύκολα, ενώ το μελαχρινό δέρμα μαυρίζει αμέσως. Όλα τα αντηλιακά πάνω από SPF25 είναι μια ισχυρή προστασία από τον ήλιοΤο αντηλιακό σας χρειάζεται ανανέωση κάθε 4-5 ώρες. Άλλωστε, κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα πρέπει να ξαναβάζετε, ειδικά στους ώμους και στην πλάτη σας.

Προσέξτε τον τύπο του δέρματός σας και για έναν ακόμη λόγο: τα ευαίσθητα, με τάσεις για αλλεργίες δέρματα πρέπει να χρησιμοποιούν αντιηλιακά με φυσικά φίλτρα, ενώ αν έχετε δέρμα με τάση ακμής, αναζητάτε ένα ελαφρύ, oil-free προϊόν. Για ξηρό δέρμα, επιλέγουμε κάποιο σε μορφή κρέμαςΗ ευαισθησία του παιδικού δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία είναι αυξημένη και πρέπει να προμηθευτείτε αντιηλιακό ειδικά γι’ αυτά, ανάλογα με την ηλικία τους, και φυσικά να αποφύγετε τον ήλιο τις ώρες 10.00–16.00.

Να βάζετε αντιηλιακό τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας πριν την έκθεση στον ήλιο και να το ανανεώνετε, καθώς κάθε φορά που κάνετε βουτιά ή παίζετε κάποιο άθλημα, η προστασία μειώνεται κατά 20-30%.  Τα αντιηλιακά που ξέμειναν από το προηγούμενο καλοκαίρι, πλέον δεν είναι κατάλληλα. Μόνο εάν δεν εχουν ανοιχτεί και είναι μέσα στα χρονικά όρια της ημερομηνίας λήξης, μόνο τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

Όταν είστε στην πόλη, να βάζετε αντηλιακό, και όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά σε κάθε σημείο που εκτίθεται στον ήλιο.Μην αφήνετε τα αντιηλιακά στον ήλιο γιατί μειώνεται η δράση τους.

Μην τσιγκουνεύεστε το αντηλιακό: να φροντίζετε να βάζετε μια ικανοποιητική ποσότητα στο σώμα σας.

ΠΗΓΗ: city.sigmalive.com

Το www.naturepharm.gr προτείνει:      

Avene Creme Solaire Anti-Age Dry Touch SPF50+ Πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία & αντιγήρανση μαζί!!!

Sun Screen Velvet Face Cream SPF 50 50ml Αντιηλιακή κρέμα προσώπου με την τεχνολογία Second Skin που παρέχει πολύ υψηλή προστασία και παράλληλα αφήνει μια βελούδινη υφή στο δέρμα.

Bepanthol Sun Αντηλιακό Spray SPF50+, 200ml κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες, σε πρόσωπο και σώμα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s